Google Website Translator Gadget

onsdag 1 februari 2012

Idag har vi provat på att göra eget smör!
Om ni vill testa hemma så får ni receptet här:


Två ingredienser, fyra steg

5 dl vanlig vispgrädde, 40 %
1/2 tsk salt, eller efter eget tycke
1. Häll grädden i en rymlig skål och vispa grädden till håller ihop och börjar likna smör. Lägg över "smeten" i en sil och sila av.
   
2. Lägg tillbaka "smeten" i skålen och fortsätt vispa tills det slutar släppa vätska, vassle. Vasslet kan användas som degvätska vid nästa bak, går utmärkt att frysa.
3. Tag en stor bunke fyll den med kallt vatten lägg ner smöret och massera det i det kalla vattnet. ”Tvätta” rent det tills det slutar släppa vassle.
   
4. Torka av det lite och blanda i salt efter tycke.
   
Detta recept ger cirka 2 dl eget smör, och går utmärkt att frysa in